1 Ekim 2018 Pazartesi

Göz Rengine Uygun Far Seçimi

Makyaj yaparken kullanacağınız renkleri ve bu renklerin tonlarını seçerken ten renginiz kadar dikkat etmeniz gereken en önemli bölüm ise göz renginizdir. Doğru renkleri doğru teknikler ile uygulama yaparsanız etkileyici, göz alıcı ve güzel bakışlara sahip olmanız kaçınılmaz olacaktır. Her göz renginin farklı bir güzelliği vardır. Makyajın en önemli ayrıntılarından birisi olan far seçimi göz rengine göre yapılırsa göz yapısının daha çok ortaya çıkmasını sağlar. Göz renklerine göre far uygulamaları ve renk seçimlerine şöyle bir göz atmamız gerekirse;

Göz Farı Seçimleri
Göz Farı Seçimleri

Kahverengi Ve Ela Renkli Gözlere Sahip Olan Bayanlarda Far Seçimi

Kahverengi ve ela gözlere sahip olan bayanlar makyaj yaparken far seçiminde bej, kahverengi ve doğal renkleri tercih etmelidir. Haki, bakır tonlar ve altın rengi tonları da bu göz renkleri ile mükemmel derecede uyum sağlamaktadır. Kahverengi ve ela gözlere uymayan farlarda renk tonları ise pembe, leylak ve mavi renk gruplarıdır. Göz kalemi seçiminde ise siyah ve koyu kahverengi göz kalemlerini tercih ederek etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz. Kahverengi gözlere neredeyse her renkte far seçimiuyum sağlar.
Kahverengi Göze Hangi Göz Farı Kullanılmalı
Kahverengi Göze Hangi Göz Farı Kullanılmalı

Yeşil Renkli Gözlere Sahip Olan Bayanlarda Far Seçimi

Yeşil gözlere sahip olan bayanlar far seçiminde bordoya yakın mor tonları, bakır tonları ve altın rengi tonlarını tercih edebilirler. Gümüş pırıltılı renklerden kaçınılması gerekir.  Koyu kahverengi tonları ve siyah eyeliner ya da göz kalemi ile gözlerinizi ve bakışlarınızı belirgin hale getirebilir, makyajınıza ayrı bir hava katarak kombini tamamlamış olursunuz. Yeşil gözlü renklerin büyüsünü bozmamak için far seçimi oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir makyaj detayıdır.
Göze Göre Far Çeşiti
Göze Göre Far Çeşiti

Mavi Renkli Gözlere Sahip Olan Bayanlarda Far Seçimi

Mavi gözlü bayanların göz renkleri zaten çok iddaalı olduğu için far seçiminde pastel tonları tercih edebilirler. Koyu gri renkteki farlar mavi göz rengi ile mükemmel derecede uyum sağlamaktadır. Mavi olan göz renginiz zaten yeterince iddaalı olduğundan dolayı bu göz renginizi gölgede bırakacak derecede koyu tonlarda pembe ve fuşya renkler gibi aşırı abartılı renklerden kaçınmanız gerekmektedir.
Far Çeşitleri Göze Göre
Far Çeşitleri Göze Göre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder